image

Festiwal sushi

Wpadnijcie porolować! Fantazja i precyzja – to kwintesencja sushi. Choć jest tak uwielbiane w Polsce i każdy ma swój ulubiony sushibar, paradoksalnie rzadko robi się je w domowym zaciszu. Zmień to i naucz się przygotowywać je samodzielnie – po naszych warsztatach z łatwością wykorzystasz technikę, a tylko wyobraźnia będzie ograniczać Ci dobór składników.
 
W pracowni czekać na Was będzie aromat octu ryżowego, najlepszej jakości świeże ryby i owoce morza oraz doświadczony sushimaster Marcin. Zdradzi tajniki zaprawiania ryżu i pokaże sposób na idealne nigiri. Po klasycznych zasadach będzie i czas na łamanie japońskich reguł oraz na takie połączenia smaków, że sami będziecie zaskoczeni efektem!
 
 Podczas warsztatu Marcin nauczy Was też, jak profesjonalnie posługiwać się pałeczkami i jak zwykle pokaże kilka kulinarnych tricków – przyjdź, przekonaj się, że nawet obieranie ogórka może być sztuką.

MENU:

  • nigiri
  • hosomaki
  • california maki
  • futomaki
  • łosoś macerowany w pomarańczach
  • tatar z nutą azjatycką
  • owoce morze w tempurze
  • gotowane krewetki
  • omlet tamago

Oceń to miejsce i napisz recenzję!

Twoja ocena

angry
crying
sleeping
smily
cool
Przegląd

Zalecamy by Twoja recenzja miała conajmniej 140 znaków

image

Dodatkowe informacje

  • Miejscowość:KAtowice
  • Prowadzący:Marcin Podliński
    image