Festiwal sushi
Wpadnijcie porolować! Fantazja i precyzja – to kwintesencja sushi. Choć jest tak uwielbiane w Polsce i każdy ma swój ulubiony sushibar, paradoksalnie rzadko robi się je w domowym zaciszu. Zmień to i naucz się przygotowywać je samodzielnie – po naszych warsztatach z łatwością wykorzystasz technikę, a tylko wyobraźnia będzie ograniczać Ci dobór składników.
W pracowni czekać na Was będzie aromat octu ryżowego, najlepszej jakości świeże ryby i owoce morza oraz doświadczony sushimaster Marcin. Zdradzi tajniki zaprawiania ryżu i pokaże sposób na idealne nigiri. Po klasycznych zasadach będzie i czas na łamanie japońskich reguł oraz na takie połączenia smaków, że sami będziecie zaskoczeni efektem!
Podczas warsztatu Marcin nauczy Was też, jak profesjonalnie posługiwać się pałeczkami i jak zwykle pokaże kilka kulinarnych tricków – przyjdź, przekonaj się, że nawet obieranie ogórka może być sztuką.
MENU:
- nigiri
- hosomaki
- california maki
- futomaki
- łosoś macerowany w pomarańczach
- tatar z nutą azjatycką
- owoce morze w tempurze
- gotowane krewetki
- omlet tamago