image
Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi. To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni. Żeby delektować się jej smakiem nie musimy iść do orientalnej restauracji czy baru, możemy przygotować ją sami. Na warsztatach Sushi Chef Filip SAks właściciel restauracji SAME SUSHI nauczy Was jak przygotować danie złożone ze świeżej ryby, owoców morza, warzyw, ugotowanego ryżu i sprasowanej algi morskiej. Na warsztatach poznacie historię sushi, nauczycie się przyrządzać jego podstawowe formy oraz dowiecie się jak rozpoznać dobre składniki i gdzie je kupić. Gwarantujemy dobrą zabawę i kieliszek wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
W programie:
Nigiri sushi:
– nigiri sushi z łososiem,
– nigiri sushi z tamago (japońskim omletem)
– nigiri sushi z gotowanymi krewetkami
Hosmaki sushi:
– kappa ogórek i sezam
– kappa oshinko i sezam
Futomaki sushi:
– philadelphia z łososiem, awokado i serekiem Philadelphia
– kurczak teriyaki
– łososś pieczony na ostro
California maki:
– paluszki krabowe
– wędzone tofu

Oceń to miejsce i napisz recenzję!

Twoja ocena

angry
crying
sleeping
smily
cool
Przegląd

Zalecamy by Twoja recenzja miała conajmniej 140 znaków

image

Dodatkowe informacje

  • Miejscowość:Szczecin
    image