image

Opis szkolenia:

Szkolenie dla profesjonalnych kucharzy z Mistrzem Świata Sushi – World Sushi Cup Japan 2015 – Alon Than.

Program szkolenia:
2x8h z przerwą na lunch (dzień 1 – 10:00-18:00, dzień 2 – 9:00-17:00)

• Krótki wstęp do Edo sushi i sushi współczesnego – fusion – teoria

• Powtórzenie gotowania ryżu i technik krojenia ryb – praktyka

• Wprowadzenie do techniki krojenia i podawania sashimi – praktyka

• Technika wykonania chirashizushi – tzw. sushi rozrzucone – praktyka

• Technika wykonania temari sushi – praktyka

• Techniki cięcia liści bambusa sasagiri – praktyka

• Pokaz robienia Edo sushi tradycyjnego z komentarzem – pokaz

• Praca w grupach – stworzenie tradycyjnego zestawu Edo sushi – praktyka

• Oshizushi / hakozushi

• Wstęp do kazarisushi – sushi ozdobne – teoria / pokaz

• Praca w grupach – kazari sushi – praktyka

• Techniki maki sushi (makizushi) – doskonalenie – pokaz i praktyka

• Praca w grupach – maki sushi – praktyka

• Inne dania w barach sushi – praktyka 

Po ukończeniu całego cyklu szkoleń i zdanym egzaminie podczas szkolenia 3.0, uczestnicy otrzymują certyfikat wydawany przez Mistrza Świata Sushi – Alona Thana. 

 Dodatkowe informacje:

• Szkolenie poziom 3 – szkolenie zaawansowane dla osób pracujących w gastronomii

• Zalecamy wygodne obuwie oraz spięcie włosów

• Zalecamy ubranie kitla lub czarnego / białego t-shirtu (można kupić na miejscu t-shirt z logo Ashanti)

• Prosimy o zabranie własnych noży do sushi (można kupić noże na miejscu)
• UWAGA – jeśli nie zbierze się minimalna liczba uczestników na 7 dni przed datą szkolenia, może ono zostać odwołane lub przeniesione na inny termin. Prosimy o wcześniejszą rejestrację

Zapewniamy:

• Dostęp do profesjonalnej sali szkoleniowej, wyposażonej w potrzebny sprzęt oraz surowce

• Skrypt z recepturami

• Fartuch na czas szkolenia

• Kawę, herbatę, wodę dostępne w lobby
• Lunch w każdym dniu szkolenia

• Certyfikat ukończenia szkolenia

• 10% zniżki na produkty zakupione w dniu szkolenia (nie dotyczy towarów objętych promocją)

• 15% zniżki na co trzecie szkolenie (nie dotyczy kursów finansowanych ze środków publicznych; zasady przyznawania rabatu znajdują się w Regulaminie zakupu szkoleń oraz warsztatów, §4 )

Szkolenie poprowadzi:

Alon Than – Mistrz Świata Sushi z Tokio 2015, twórca konceptów kulinarnych „Izumi Sushi”, „Kago”, „Matcha Bistro & Bar” oraz „Omakase by Alon” – pierwszej restauracji serwująca Edomae sushi tylko i wyłącznie w formie omakase.

Jest mistrzem sushi z 20-letnim doświadczeniem, choć sam skromnie powtarza, że sushi trzeba uczyć się całe życie.

Adres:

Międzynarodowa Szkoła Sztuki Kulinarnej ASHANTI

ul. Sienkiewicza 82/84

90-318 Łódź

pokaż na mapie

Oznaczenie poziomu szkolenia:

Poziom 1 – szkolenie dla osób rozpoczynających swoją przygodę z różnych dziedzin sztuki kulinarnej

Poziom 2 – szkolenie dla osób, które zajmują się zawodowo tematem, oraz amatorów chcących rozwijać swoją wiedzę i umiejętności praktyczne na poziomie profesjonalnym

Poziom 3 – szkolenie zaawansowane dla osób pracujących w gastronomii

Poziom 4 – szkolenia dla profesjonalistów z ekspertami oraz trenerami zagranicznymi

Oceń to miejsce i napisz recenzję!

Twoja ocena

angry
crying
sleeping
smily
cool
Przegląd

Zalecamy by Twoja recenzja miała conajmniej 140 znaków

image

Dodatkowe informacje

  • Miejscowość:Łódź
    image